Behandlingar | YouLife & Art

Behandlingar

 

 

Vad är Ayurveda? 

Ayurveda är sanskrit (Indiens motsvarighet till latin) och betyder ”kunskap/vetenskap om livet” eller ”kunskap om allt levande”. Den ayurvediska läkekonsten/medicinen är ett av världens äldsta medicinska system. Vi betraktar det också som ett tidlöst medicinskt system. 

Det har sitt ursprung i Indien och vedatraditionen och har utvecklats under tusentals år. Både tibetansk och kinesisk medicin har sina rötter i ayurveda, liksom den tidiga grekiska medicinen.

Ayurveda kan lika mycket kallas för en livsvetenskap som för ett läkesystem, då det strävar efter att både balansera och definiera människans relation till universum.

 

Grundtankar inom ayurveda

-Allting i universum, både levande och icke-levande, är sammanlänkat med varandra.

-Människan består av element som återfinns i hela universum. Människan är i själva verket ett universum sammanlänkat med hela universum.

-Varje individ har sin egen unika sammansättning/ konstitution. Därmed har vi alla unika/olika/specifika förutsättningar och behov.

-Optimal hälsa har vi när kropp, själ och ande är i harmoni med varandra och när samspelet med universum är naturligt, friktionsfritt och kärleksfullt.

-Sjukdom uppkommer då varje människas unika kapacitet till balans störs. Orsaken kan vara fysisk, känslomässig eller andlig, eller en kombination av dessa.

 

Ayurveda menar att vår hälsa och vårt välbefinnande påverkas av vår omgivning, våra relationer, vår kropp, vårt sinne, våra tankar och vårt medvetande. Ytterst handlar balans och obalans om vårt förhållande till hela livet. Ayurveda syftar till att bistå oss i vår balans i relation till oss själva och en harmonisk, empatisk relation till livet i sin helhet. 

 

Hur går en behandling till?

Om du inte vet vad du vill ha/behöver för behandling, så kommer vi överrens via samtal/frågor om vad som passar dig bäst utifrån dina behov och ev besvär.

Du kommer även att få fylla i en hälsodeklaration.

När du kommer till mig för (helkropps)behandling, så klär du av dig till trosor/kalsonger. Du får en stor handduk att täcka dig med. Huvud och ansikts-massage ingår i de flesta behandlingar, så är det bra om du undviker att ha hårvårdsprodukter och smink på dig när du kommer. Undvik även att vara nyäten när du kommer.


Jag jobbar med varm olja och värmer upp i rummet till 26-27 grader. Behandlingen sker under stor närvaro och tystnad.

Under massagen/behandlingen, är det ganska troligt att du kommer i djup avslappning och somnar till. Det är helt ok!

När behandlingen är klar, kommer jag att bädda ner dig för vila och lämnar rummet.
Efter ca 10 minuter kommer jag tillbaka och väcker dig varsamt med varm dryck.

Det är bra om du tar en varm dusch utan tvål/duschkräm när du kommer hem, så att oljan får fortsätta att verka. Hårtvätt är ok.

 

 

 

Ayurvedisk massage och behandlingar 

Abhyanga
Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

Garshan
Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren. Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

Kati chikitsa – ryggbehandling
Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar.
Behandlingstid: 60 min.

 

Marmabehandling
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

Shiroabhyanga – huvudmassage
Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.
Behandlingstid: 25 min. 300:-

 

Vishesh 

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 60 min. 600:-

 

Shirodhara (denna behandling kommer senare)
Behandlingen inleds med en 20 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar 
och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamtströmma ned över pannan och hjässan.Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnenadjup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndralagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentalaklarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp ochhela nervsystemet får lugn och ro.

Total behandlingstid: 60 min.

 

Swedana – värmebehandling (denna behandling har jag inte, kan istället utföra värmebehandling via varmattenflaskor och heta handdukar).
En swedanabehandling görs i ett swedanatält där huvudet är utanför tältet och kroppen värmebehandlas med vattenånga. Alternativt används varmvattenflaskor eller heta handdukar för att värma kroppen. Swedana passar bra efter en helkroppsmassage.
Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Tack vare värmen förs toxiner som lösts upp under massagen lättare ut ur kroppen.
Behandlingstid ca 30 min.

 

 

Prislista Ayurvedisk behandling från augusti 2017

 

Helkropp:

- Abhyanga 60 min 600:-

- Garshan 60 min 600:-

- Marma 60 min 600:-

- Vishesh 60 min 600:-

 

 

Massage rygg/ värmebeandling:

Katichikitsa 60 min 600:-

Vid två st inbokningar 975:-

Vid tre st inbokningar 1375:-

 

 

Huvud/axlar/rygg:

- Shiroabhyanga 25 min 300:-

 

 

Kombinationsbehandlingar:

- Abhyanga och Kati chikitsa 1000:-

105 min

- Abhyanga och Marma 900:-

90 min

- Vishesh och Katichikitsa 1000:-

105 min

 

 

Katarina Söderlind

diplomerad Ayurvedisk massageterapeut

 

 Du bokar enkelt tid via webbokning, (kommer snart) tryck på knappen Boka tid eller via direktlänkarna som finns till behandlings beskrivningarna på denna sida.

Maila gärna på [javascript protected email address]

Eller så kan du ringa/sms:a till mig mellan kl 8-17 på mobilnr: 072-240 51 41

(jag har inte alltid möjlighet att svara på samtal)

 

Hoppas vi syns!

 

Katarina Söderlind 

YouLife&Art

www.youlifeart.n.nu, [javascript protected email address],

072-240 51 41

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.youlifeart.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar