Behandlingar

 

 

Vad är Ayurveda? 

Ayurveda är sanskrit (Indiens motsvarighet till latin) och betyder ”kunskap/vetenskap om livet” eller ”kunskap om allt levande”. Den ayurvediska läkekonsten/medicinen är ett av världens äldsta medicinska system. Vi betraktar det också som ett tidlöst medicinskt system. 

Det har sitt ursprung i Indien och vedatraditionen och har utvecklats under tusentals år. Både tibetansk och kinesisk medicin har sina rötter i ayurveda, liksom den tidiga grekiska medicinen.

Ayurveda kan lika mycket kallas för en livsvetenskap som för ett läkesystem, då det strävar efter att både balansera och definiera människans relation till universum.

 

Grundtankar inom ayurveda

-Allting i universum, både levande och icke-levande, är sammanlänkat med varandra.

-Människan består av element som återfinns i hela universum. Människan är i själva verket ett universum sammanlänkat med hela universum.

-Varje individ har sin egen unika sammansättning/ konstitution. Därmed har vi alla unika/olika/specifika förutsättningar och behov.

-Optimal hälsa har vi när kropp, själ och ande är i harmoni med varandra och när samspelet med universum är naturligt, friktionsfritt och kärleksfullt.

-Sjukdom uppkommer då varje människas unika kapacitet till balans störs. Orsaken kan vara fysisk, känslomässig eller andlig, eller en kombination av dessa.

 

Ayurveda menar att vår hälsa och vårt välbefinnande påverkas av vår omgivning, våra relationer, vår kropp, vårt sinne, våra tankar och vårt medvetande. Ytterst handlar balans och obalans om vårt förhållande till hela livet. Ayurveda syftar till att bistå oss i vår balans i relation till oss själva och en harmonisk, empatisk relation till livet i sin helhet. 

 

Hur går en behandling till?

Om du inte vet vad du vill ha/behöver för behandling, så kommer vi överrens via samtal/frågor om vad som passar dig bäst utifrån dina behov och ev besvär.

Du kommer även att få fylla i en hälsodeklaration.

När du kommer till mig för (helkropps)behandling, så klär du av dig till trosor/kalsonger. Du får en stor handduk att täcka dig med. Huvud och ansikts-massage ingår i de flesta behandlingar, så är det bra om du undviker att ha hårvårdsprodukter och smink på dig när du kommer. Undvik även att vara nyäten när du kommer.


Jag jobbar med varm sesam-olja (vid allergi finns alternativ) och värmer upp i rummet till 26-27 grader. Behandlingen sker under stor närvaro och tystnad.

Under massagen/behandlingen, är det ganska troligt att du kommer i djup avslappning och somnar till. Det är helt ok!

När behandlingen är klar, kommer jag att bädda ner dig för vila och lämnar rummet.
Efter ca 10 minuter kommer jag tillbaka och väcker dig varsamt med varm dryck.

Det är bra om du tar en varm dusch utan tvål/duschkräm när du kommer hem, så att oljan får fortsätta att verka. Hårtvätt är ok.

 

 

 

 

Ayurvedisk massage och behandlingar 

 

Abhyanga
Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

Garshan
Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Vi startar massagen med råsidenvantar över hela kroppen. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Då lättheten ökar i kroppen bör de som har en vata-obalans och/eller undervikt vara försiktig med massagen.

Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

 

Kati chikitsa – ryggbehandling
Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen görs med fördel tre dagar efter varann.
Behandlingstid: 60 min. 600:-

Vid två st bokade behandlingar 975:-

Vid tre st bokade behandlingar 1375:-

 

Marmabehandling
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
Behandlingstid: 60 min. 600:-

 

Shiroabhyanga – huvudmassage
Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.
Behandlingstid: 30 min. 300:-

 

Vishesh 

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 60 min. 600:-

 

Shirodhara
Behandlingen inleds med en 20 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar 
och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamt strömma ned över pannan och hjässan. Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro. (Möjlighet till dusch/hårttvätt finns efter behandling).

Total behandlingstid: ca 60 min. 700:-

 

Kombinationsbehandlingar:

Abhyanga och Kati chikitsa 105 min 1000:- 

Abhyanga och Marma 90 min. 900:- 

Vishesh och Katichikitsa 105 min. 1000:-

 

 

Övriga behandlingar

 

Ansiktskoppning 30 min 300:-

En härligt rogivande ansiktsbehandling med avslutande ansiktsmassage!

Rynkor slätas ut och svullnader minskar. Din hud blir fin och rosig. Vid ansiktskoppning förs försiktigt koppan över huden. Syresättningen ökar och stimulerar till cellförnyelse. Huden stramas upp och får finare lyster.

- Svullnader minskar

- Rynkor och grova linjer slätas ut

- Påsar under ögonen minskar

- Ärrbildningar minskar

- Behandlingen lindrar även spänningshuvudvärk och muskelspänningar runt käkleden.

Koppning av hals och dekollage ingår och behandlingen avslutas med en skön ansiktsmassage.

Passar inte för hud med eksem, rosacea eller inflammationer.

 

Koppningsmassage för rygg 45 min 450:-

Känner du dig stel i kroppen eller har värkande muskler?

Koppning är en gammal och beprövad läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av mjuka koppor i silicon skapas ett vacuum som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter.

Koppning ger dig ökat välbefinnande och sänker anspänning i hela kroppen. Musklerna värms upp och slappnar av.

De mjuka kopporna förs över huden med hjälp av olja, de kan också sättas en liten stund över värkande muskelknutor.

Innan vi börjar med koppningen, får du en värmebehandling av ryggen för att dina muskler ska bli varma och avslappnade.

Behandlingen avslutas med en skön oljemassage med varm “spetsad” sesamolja.Efter behandlingen känner du dig avslappnad och lätt i kroppen.


Undvik koppning om du: lider av hjärtproblem, har högt blodtryck, diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel. Koppningsmassage ges inte över ytliga blodkärl eller åderbråck.

 

 Bokar gör du enklast via

http://youlifeart.bokadirekt.se

 

Katarina Söderlind

diplomerad Ayurvedisk massageterapeut

Maila gärna på [javascript protected email address]

Eller så kan du sms:a till mig på mobilnr: 072-240 51 41

 

 Hoppas vi syns!

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.youlifeart.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar